KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.
Svečana torta
Sastojci:
Za koru:
200 g putera
250 g smeđeg šećera
3 jajeta
200 g brašna
100 ml vrele vode
1/2 kesice praška za pecivo
50 g neutralne pavlake
100 g čokolade
4 kašike džema od jagode
Za fil:
300 g šećera
2 belanca
1 kašika ekstrakt od vanile
1 kašika tečne glukoze
3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa ubacite u smesu s jajima. Ulijte i čokoladu otopljenu na pari, pavlaku i vrelu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ugrejte šećer, glukozu i ekstrakt vanile i kuvajte dok se ne pretvori u sirup. Belanca umutite u čvrst sneg i polako dodajte sirupu. Mešajte bez prekida uz dodavanje prah šećera. Koru presecite na dva dela, preko jedne namažite džem od jagode i drugom preklopite. Preko druge kore sipajte fil i ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA TORTU S MALINAMA Raskošna kombinacija čokolade i crvenog voća
Slatkoća i kiselost - dobitna kombinacija!
STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)