KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.
Svečana torta
Sastojci:
Za koru:
200 g putera
250 g smeđeg šećera
3 jajeta
200 g brašna
100 ml vrele vode
1/2 kesice praška za pecivo
50 g neutralne pavlake
100 g čokolade
4 kašike džema od jagode
Za fil:
300 g šećera
2 belanca
1 kašika ekstrakt od vanile
1 kašika tečne glukoze
3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa ubacite u smesu s jajima. Ulijte i čokoladu otopljenu na pari, pavlaku i vrelu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ugrejte šećer, glukozu i ekstrakt vanile i kuvajte dok se ne pretvori u sirup. Belanca umutite u čvrst sneg i polako dodajte sirupu. Mešajte bez prekida uz dodavanje prah šećera. Koru presecite na dva dela, preko jedne namažite džem od jagode i drugom preklopite. Preko druge kore sipajte fil i ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA TORTU S MALINAMA Raskošna kombinacija čokolade i crvenog voća
Slatkoća i kiselost - dobitna kombinacija!
STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)