KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.
Svečana torta
Sastojci:
Za koru:
200 g putera
250 g smeđeg šećera
3 jajeta
200 g brašna
100 ml vrele vode
1/2 kesice praška za pecivo
50 g neutralne pavlake
100 g čokolade
4 kašike džema od jagode
Za fil:
300 g šećera
2 belanca
1 kašika ekstrakt od vanile
1 kašika tečne glukoze
3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa ubacite u smesu s jajima. Ulijte i čokoladu otopljenu na pari, pavlaku i vrelu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ugrejte šećer, glukozu i ekstrakt vanile i kuvajte dok se ne pretvori u sirup. Belanca umutite u čvrst sneg i polako dodajte sirupu. Mešajte bez prekida uz dodavanje prah šećera. Koru presecite na dva dela, preko jedne namažite džem od jagode i drugom preklopite. Preko druge kore sipajte fil i ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA TORTU S MALINAMA Raskošna kombinacija čokolade i crvenog voća
Slatkoća i kiselost - dobitna kombinacija!
STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Sitni kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, naprave se brzo, a pojedu još brže
Slatki zalogajčići osvajaju od prvog zalogaja, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
Komentari (0)