KRALJICA ČOKOLADNIH TORTI Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj

Alo.rs

12:34

Slatki kutak 0

Može biti svečana, ali i za neobavezna druženja.

čokoladna torta
Shutterstock

Svečana torta

Sastojci:

Za koru:

200 g putera
250 g smeđeg šećera
3 jajeta
200 g brašna
100 ml vrele vode
1/2 kesice praška za pecivo
50 g neutralne pavlake
100 g čokolade
4 kašike džema od jagode

Za fil:

300 g šećera
2 belanca
1 kašika ekstrakt od vanile
1 kašika tečne glukoze
3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa ubacite u smesu s jajima. Ulijte i čokoladu otopljenu na pari, pavlaku i vrelu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Ugrejte šećer, glukozu i ekstrakt vanile i kuvajte dok se ne pretvori u sirup. Belanca umutite u čvrst sneg i polako dodajte sirupu. Mešajte bez prekida uz dodavanje prah šećera. Koru presecite na dva dela, preko jedne namažite džem od jagode i drugom preklopite. Preko druge kore sipajte fil i ukrasite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading