NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA TORTU S MALINAMA Raskošna kombinacija čokolade i crvenog voća
Slatkoća i kiselost - dobitna kombinacija!
Torta od malina
Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike kokosovog brašna
2 kašike gustina
1 štangla čokolade
Za prvi fil:
500 ml sladoleda od maline
Za drugi fil:
4 belanca
1 kašika limunovog soka
10 kašika šećera
3 kašike vode
ekstrakt maline
Priprema:
Belanca odvojte od žumanaca, pa ih umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Kada masa postane dovoljno gusta, dodajte žumanca. Čokoladu otopite, pa i nju dodajte. Na kraju ubacite i kokosovo brašno pomešano sa gustinom i lagano sjedinite smesu. Izručite je na pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Uzmite dublju tepsiju u kojoj ćete praviti tortu. Prebacite koru u nju, a sladoled otopite kako bi mogao da se maže po njoj. Sipajte sladoled preko kore, poravnajte i tepsiju prebacite u zamrzivač na dva sata da se stegne. Šećer prelijte s malo vode i prokuvajte na laganoj vatri dok ne postane sirupasto. Belanca sa sokom od limuna umutite uz postepeno dodavanje sirupa. Smesu od belanaca sipajte preko torte i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)