SLATKIŠ BOGOVA Napravite najmekši medeni kolač koji ste mogli da zamislite
Iako možda niste ljubitelj šargarepe u kolačima, ovaj će vam se dopasti.

Medeni kolač
Sastojci:
Za koru:
6 šargarepa
3 jajeta
2 šake pečenih badema
1 kašičica praška za pecivo
2 šolje brašna
Za krem:
250 g krem-sira
1 čaša kiselog mleka
2 kašike meda
Priprema:
Šargarepu oljuštite i izrendajte. Ulupajte jaja, pa dodajte samlevene bademe, brašno i prašak za pecivo i sjedinite s šargarepom. Sipajte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izmutite mikserom krem sir i kiselo mleko, pa na kraju dodajte med i špatulom lagano promešajte. Prelijte preko kolača i ostavite u frižideru da odstoji do 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!
Ovo jako neobično jelo će vas ostaviti bez daha.

UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak
Svi je vole, pa će i ovo jelo zavoleti.

PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula
Iako je naziv čudnovat, ukus je zadivljujuć.

KADA GA NAMAŽETE, JOŠ BRŽE GA SMAŽETE Ovo je pravi namaz za šampione
Recept je idealan za snažan i jak doručak.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)