PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula

Izvor: Alo.rs

21:42

Kulinarski globus 0

Iako je naziv čudnovat, ukus je zadivljujuć.

PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula
pixabay

Baingan barta

Sastojci:

3 veća krompira

2 šargarepe

1 patlidžan

1/2 glavice crnog luka

3 ljute paprike

so, biber

1 kašičica senfa

nekoliko listova korijandera

Priprema:

Oljuštite krompir i šargarepu.Skuvajte ih šerpi, a patlidžan sa sve korom zapecite u rerni. Gotov patlidžan oljuštite,pa izgnječite viljuškom zajedno sa šargarepom i krompirom. Na tiganju propržite sitno seckan crni luk, korijander i ljute papričice,te ubacite u činiju sa povrćem. Dodajte senf, so, biber i promešajte.

SAVET Za dodatnu aromu pre pečenja zasecite patlidžan i špikujte ga čenovima belog luka

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading