UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak
Svi je vole, pa će i ovo jelo zavoleti.
![UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak](/data/images/2022-06-07/29423_piletina_f.jpeg?timestamp=1674601200)
Pileća barta
Sastojci:
Za piletinu:
250 g pilećih grudi bez kostiju
1 čen belog luka
1 list lovora
1 kašike mlevenog cimeta
5-6 zrna crnog bibera
so
Za preliv:
1 glavica crnog luka
3 kašike jogurta
3 kašike pavlake za kuvanje
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašika otopljenog putera
1 list lovora
1/2 šolje seckanog paradajza
so
Priprema:
Piletinu prepolovite i kuvajte u litar vodes belim lukom, lovorovim listom, biberom i cimetom.Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Izvadite piletinu, ostavite je da se ohladi, pa je isecite na tanke trake. Prodinstajte crni lukna puteru i dodajte kurkumu, a kad postane zlatne boje, dodajte i paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok paradajz ne smekša. Dolijte jogurt i pavlaku za kuvanje. Ubacite piletinu, so i lovor te promešajte.
SAVET Kad isečete piletinu, možete je potopiti u čašu pivada bi upila arome
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!](/data/images/2023-01-24/44829_kagyana-gc097cf9b6-1280_f.jpg)
DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!
Ovo jako neobično jelo će vas ostaviti bez daha.
![PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula](/data/images/2023-01-24/44828_couscous-gb836c675d-1280_f.jpg)
PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula
Iako je naziv čudnovat, ukus je zadivljujuć.
![KADA GA NAMAŽETE, JOŠ BRŽE GA SMAŽETE Ovo je pravi namaz za šampione](/data/images/2023-01-24/44772_sunflower-pate-g88fe3dee5-1280_f.jpg)
KADA GA NAMAŽETE, JOŠ BRŽE GA SMAŽETE Ovo je pravi namaz za šampione
Recept je idealan za snažan i jak doručak.
![TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu](/data/images/2023-01-24/44764_tortellini-gd93fd7fd5-1280_f.jpg)
TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)