UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak
Svi je vole, pa će i ovo jelo zavoleti.
Pileća barta
Sastojci:
Za piletinu:
250 g pilećih grudi bez kostiju
1 čen belog luka
1 list lovora
1 kašike mlevenog cimeta
5-6 zrna crnog bibera
so
Za preliv:
1 glavica crnog luka
3 kašike jogurta
3 kašike pavlake za kuvanje
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašika otopljenog putera
1 list lovora
1/2 šolje seckanog paradajza
so
Priprema:
Piletinu prepolovite i kuvajte u litar vodes belim lukom, lovorovim listom, biberom i cimetom.Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Izvadite piletinu, ostavite je da se ohladi, pa je isecite na tanke trake. Prodinstajte crni lukna puteru i dodajte kurkumu, a kad postane zlatne boje, dodajte i paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok paradajz ne smekša. Dolijte jogurt i pavlaku za kuvanje. Ubacite piletinu, so i lovor te promešajte.
SAVET Kad isečete piletinu, možete je potopiti u čašu pivada bi upila arome
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!
Ovo jako neobično jelo će vas ostaviti bez daha.
PRSTE DA POLIŽEŠ Neobično jelo sa začinima iz Indije otopiće vaša čula
Iako je naziv čudnovat, ukus je zadivljujuć.
KADA GA NAMAŽETE, JOŠ BRŽE GA SMAŽETE Ovo je pravi namaz za šampione
Recept je idealan za snažan i jak doručak.
TESTENINA U PARADAJZ SOSU I PANČETOM Pripremite ručak za 20 minuta po italijanskom receptu
Za kratko vreme će vam stomaci biti siti.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)