UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak

Izvor: Alo.rs

17:45

Kulinarski globus 0

Svi je vole, pa će i ovo jelo zavoleti.

UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak
Printscreen/Youtube

Pileća barta

Sastojci:

Za piletinu:

250 g pilećih grudi bez kostiju

1 čen belog luka

1 list lovora

1 kašike mlevenog cimeta

5-6 zrna crnog bibera

so

Za preliv:

1 glavica crnog luka

3 kašike jogurta

3 kašike pavlake za kuvanje

1 kašičica kurkume u prahu

1 kašika otopljenog putera

1 list lovora

1/2 šolje seckanog paradajza

so

Priprema:

Piletinu prepolovite i kuvajte u litar vodes belim lukom, lovorovim listom, biberom i cimetom.Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Izvadite piletinu, ostavite je da se ohladi, pa je isecite na tanke trake. Prodinstajte crni lukna puteru i dodajte kurkumu, a kad postane zlatne boje, dodajte i paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok paradajz ne smekša. Dolijte jogurt i pavlaku za kuvanje. Ubacite piletinu, so i lovor te promešajte.

SAVET Kad isečete piletinu, možete je potopiti u čašu pivada bi upila arome

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading