DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!

Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Ovo jako neobično jelo će vas ostaviti bez daha.

DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!
pixabay

Barta s lukom i kokosom

Sastojci:

4 glavice crnog luka

1 kašičica bibera

1/2 kašike čili sosa

1 čen belog luka

1 paradajz

150 g belog šećera

1 kašika kokosa

1/2 ljute paprike

1 kašika biozačina

so

Priprema:

Crni luk oljuštite, isecite na kockice i sipajte u činiju. Dodajte mu so, biber, izrendani beli luk, čili sos i ostavite sat vremena u marinadi, a potom propržite u tiganju na malo ulja. Vratite u činiju u kojoj je odstojala marinada, pa dodajte paradajz, so, šećer, kokos i ljutu papriku. Rukama promešajte da se arome sjedine i poslužite u dubokom tanjiru.

SAVET Da bi pojačali hranjivost, indijske mame ubace u jelo i tvrdo kuvano jaje

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading