DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!

Izvor: Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Ovo jako neobično jelo će vas ostaviti bez daha.

DA LI STE PROBALI SPOJ KOKOSA I PARADAJZA? Da, verujte nam, ukus će vas očarati!
pixabay

Barta s lukom i kokosom

Sastojci:

4 glavice crnog luka

1 kašičica bibera

1/2 kašike čili sosa

1 čen belog luka

1 paradajz

150 g belog šećera

1 kašika kokosa

1/2 ljute paprike

1 kašika biozačina

so

Priprema:

Crni luk oljuštite, isecite na kockice i sipajte u činiju. Dodajte mu so, biber, izrendani beli luk, čili sos i ostavite sat vremena u marinadi, a potom propržite u tiganju na malo ulja. Vratite u činiju u kojoj je odstojala marinada, pa dodajte paradajz, so, šećer, kokos i ljutu papriku. Rukama promešajte da se arome sjedine i poslužite u dubokom tanjiru.

SAVET Da bi pojačali hranjivost, indijske mame ubace u jelo i tvrdo kuvano jaje

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading