ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama
Potrebno je
- gotove tanke kore
- 300 gr višanja smrznutih
- 2 jaja
- 100-150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml jogurta
- 30 ml ulja
- 100 gr griza
- pola praška za peciva
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom,dodati, griz i prasak za pecivo, jogurt, ulje i sve izmešati. Prvu koru premazati uljem dodati drugu koru pa je premazati smesom.
Posuti plovinom visanja pa uviti u rolnicu.Sledeću ponoviti postupak stim sto prvu rolnicu staviti u drugu i zajedno sve uviti u rolat.
Staviti u uzan pleh oblozen pek papiromi. Peći na 200 stepeni C 40- 50 min.
Možda vas zanima:
KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
STARINSKO JELO BEZ KAPI ULJA Manastirska pita, puna ukusa, a spremana na vodi
Manastirksa pita se sprema na vodi, odnosno na kuvanom paradajz-soku, fantastičnog je ukusa, sočna, puna nadeva i što je najvažnije - bez ijedne kapi ulja
DOMAĆA PITA OD BUNDEVE Otkrijte zašto je zovu ,,kraljicom jeseni", ovako nešto još niste probali
Neizostavan jesenji desert...
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)