KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
Sastojci
- – 500 gr tankih kora za pitu
- – 600 gr tikvica
- – 1 manja glavica crnog luka
- – 2 jaja
- – 250 ml jogurta
- – oko 100 gr griza
- – 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
- – so
- – biber po ukusu
- – peršunovo lišće
Priprema:
U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.
Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.
Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.
Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.
Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.
Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama
STARINSKO JELO BEZ KAPI ULJA Manastirska pita, puna ukusa, a spremana na vodi
Manastirksa pita se sprema na vodi, odnosno na kuvanom paradajz-soku, fantastičnog je ukusa, sočna, puna nadeva i što je najvažnije - bez ijedne kapi ulja
DOMAĆA PITA OD BUNDEVE Otkrijte zašto je zovu ,,kraljicom jeseni", ovako nešto još niste probali
Neizostavan jesenji desert...
SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)