KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
Sastojci
- – 500 gr tankih kora za pitu
- – 600 gr tikvica
- – 1 manja glavica crnog luka
- – 2 jaja
- – 250 ml jogurta
- – oko 100 gr griza
- – 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
- – so
- – biber po ukusu
- – peršunovo lišće
Priprema:
U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.
Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.
Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.
Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.
Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.
Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama
STARINSKO JELO BEZ KAPI ULJA Manastirska pita, puna ukusa, a spremana na vodi
Manastirksa pita se sprema na vodi, odnosno na kuvanom paradajz-soku, fantastičnog je ukusa, sočna, puna nadeva i što je najvažnije - bez ijedne kapi ulja
Pita sa tikvicama: Zdrav i lagan ručak za danas
Meka, lagana, zdrava, ukusna...
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)