KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
![KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem](/data/images/2023-01-22/44614_pita-jogurt-tikvice_f.jpg?timestamp=1674342000)
Sastojci
- – 500 gr tankih kora za pitu
- – 600 gr tikvica
- – 1 manja glavica crnog luka
- – 2 jaja
- – 250 ml jogurta
- – oko 100 gr griza
- – 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
- – so
- – biber po ukusu
- – peršunovo lišće
Priprema:
U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.
Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.
Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.
Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.
Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.
Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.
Možda vas zanima:
![ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju](/data/images/2023-01-26/45051_20230122-150523_f.jpg)
ZASLADITE SA U HLADNIM DANIMA Sočna pita sa višnjama, ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama
![pita](/data/images/2022-07-01/31542_pita_f.jpg)
STARINSKO JELO BEZ KAPI ULJA Manastirska pita, puna ukusa, a spremana na vodi
Manastirksa pita se sprema na vodi, odnosno na kuvanom paradajz-soku, fantastičnog je ukusa, sočna, puna nadeva i što je najvažnije - bez ijedne kapi ulja
![pita sa šampinjonima](/data/images/2024-12-31/110187_shutterstock-1374150176_f.jpg)
PITA SA ŠAMPINJONIMA Služite uz jogurt ili kiselo mleko, prava eksplozija ukusa
Ukusna i drugačija, a savršena za dane posta.
![čizburger pita](/data/images/2024-08-29/98865_cizburger-pita-1_f.jpg)
ČIZBURGER PITA Po receptu bez premca, za prave gurmane i one izbirljive
Sočna pita sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakvu do sada niste jeli.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)