KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem

trpeza.rs

07:56

Bakina vanglica 0

Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni

KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Printscreen/Youtube/serpica.net

Sastojci 

  • – 500 gr tankih kora za pitu
  • – 600 gr tikvica
  • – 1 manja glavica crnog luka
  • – 2 jaja
  • – 250 ml jogurta
  • – oko 100 gr griza
  • – 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
  • – so
  • – biber po ukusu
  • – peršunovo lišće

Priprema:

U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.

Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.

Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.

Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.

Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.

Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading