KLINCI ĆE IH OBOŽAVATI Slatki sendviči prste da poližeš
Tako mali, tako ukusni...
Sendvičići
Sastojci:
Za sendviče:
50 g putera
1 šolja smeđeg šećera
2 jajeta
1 šolja brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
2 šake oraha
Za krem:
200 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
ekstrakt vanile
Priprema:
Umutite mikserom puter i šećer. Jaja posebno umutite, pa dodajte puteru i šećeru. Dodajte prašak za pecivo i ekstrakt vanile. Na kraju ubacite i brašno, te sjedinite. Orahe sameljite i dodajte i njih. Od testa oblikujte kružiće i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12 minuta na 200 stepeni. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Jedan keksić filujte, te spojite s drugim.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
ŠTO DUŽE STOJE, TO SU MEKŠI Mafini sa bananom zavoleće svako
Jedinstvenog su ukusa.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)