TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
Banana čizkejk
Sastojci:
500 g krem sira
150 g šećera
200 ml kisele pavlake
250 g izmrvljenog keksa po želji
3 jaja
7 kašika istopljenog putera
3 banane
2 kašike soka od limuna
Priprema:
Izmešajte keks i puter i smesu čvrsto utisnite na dno kalupa za tortu. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izgnječite banane, dodajte sok od limuna. Posebno umutite krem sir i šećer da dobijete glatku smesu. Dodajte kiselu pavlaku i mutite da se smesa ujednači. Dodajte jaja i mutite da se sve sjedini. Dodajte banane i izmešajte varjačom. Fil sipajte preko kore u kalup i pecite oko 1 sat. Ostavite da se hladi 1 sat, pa ukrasite po želji iseckanom bananom ili šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŽUTO-BELI SOČNI ROLAT Jednostavna poslastica koju svi vole
Odličan desert posle ručka.
SPAS U ZADNJI ČAS! Fantastična pletenica sa čokoladom i bananom
Kada vam se prijede nešto slatko, ova pletenica je gotova za 30 minuta.
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
OSVEŽAVAJUĆI UKUS ZA PAMĆENJE Uz kocke od limete, urmi i kokosovog brašna poželećete egzotiku!
Prost i jednostavan recept, probudiće vaša čula.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)