JABUKOVAČA SAMO TAKVA! Napravite mekanu pitu po PROVERENOM receptu
I nije od gotovih kora!

Mekana pita
Možda vas zanima:

IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.

STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.


DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
Sastojci:
200 g putera
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 žumanca
1 kašika pavlake
3 kašike ulja
400 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
500 g jabuka
2 kašike cimeta
2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanca, pavlaku i ulje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, te dodajte prethodnoj smesi. Testo ne mesite dugo, treba da bude prhko i da se raspada u rukama. Stavite ga u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Podelite ga na dva dela i jednu polovinu razvucite oklagijom u plehu u kojem ćete je peći i izbockajte viljuškom. Jabuke oljuštite. Polovinu iseckajte na kockice, a drugu polovinu izrendajte. Spojite, sipajte cimet i šećer pa promešajte. Fil sipajte u tepsiju. Drugi deo testa istanjite na debljinu oko centimetar i isecite na trakice koliko vam je dugačak pleh. Ređajte ih u jednom, pa u drugom smeru tako da dobijete mrežu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite šećerom u prahu ili poslužite s kuglom sladoleda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)