JABUKOVAČA SAMO TAKVA! Napravite mekanu pitu po PROVERENOM receptu

Alo.rs

17:22

Slatki kutak 0

I nije od gotovih kora!

JABUKOVAČA SAMO TAKVA! Napravite mekanu pitu po PROVERENOM receptu
unsplash

Mekana pita

Sastojci:

200 g putera

150 g šećera

1 kesica vanilin šećera

2 žumanca

1 kašika pavlake

3 kašike ulja

400 g brašna

1 kesica praška za pecivo

Za fil:

500 g jabuka

2 kašike cimeta

2 kašike smeđeg šećera

Priprema:

Umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanca, pavlaku i ulje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, te dodajte prethodnoj smesi. Testo ne mesite dugo, treba da bude prhko i da se raspada u rukama. Stavite ga u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Podelite ga na dva dela i jednu polovinu razvucite oklagijom u plehu u kojem ćete je peći i izbockajte viljuškom. Jabuke oljuštite. Polovinu iseckajte na kockice, a drugu polovinu izrendajte. Spojite, sipajte cimet i šećer pa promešajte. Fil sipajte u tepsiju. Drugi deo testa istanjite na debljinu oko centimetar i isecite na trakice koliko vam je dugačak pleh. Ređajte ih u jednom, pa u drugom smeru tako da dobijete mrežu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite šećerom u prahu ili poslužite s kuglom sladoleda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading