NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.

Tart od jabuke
Možda vas zanima:

BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.

ZASLADITE SEBI VIKEND Prosta torta od jabuka probudiće u vama najlepše emocije
Laka je za pravljenje.

SLATKO I UKUSNO Slatkiš u čaši koji oduzima dah
Neobičan je spoj sastojaka ali će vam se dopasti.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
50 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
prstohvat soli
1 jaje
100 g putera
Za fil:
8 jabuka
4 kašike šećera
1 kašičica limunovog soka
1 kesica cimeta
1 kašika suvog belog vina
3 kašike jabukovog soka
40 g putera
Priprema:
Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer, so, jaje i puter isečen na listiće, a zatim kratko mešajte rukama dok ne dobijete kompaktno testo. Testo stavite u celofan i ostavite u frižideru pola sata. Pet jabuka oljuštite, očistite od koštica, pa isecite na kockice. Stavite ih u šerpu sa 2 kašike šećera, limunovim sokom, cimetom,
vinom i sokom od jabuka i dinstajte ih desetak minuta na tihoj vatri. Jabuke izgnječite i ostavite da se ohlade. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za pitu, obložite ga testom koje ste na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljali ukrug i pritisnite ivice uz rub kalupa. Na testo stavite dinstane jabuke, a preostale jabuke oljuštite, očistite i nasecite na kriškice i složite kao crepove preko prvog fila. Jabuke pospite puterom isečenim na listiće, preostalim šećerom i cimetom, pa pecite tart oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)