NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
Tart od jabuke
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
50 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
prstohvat soli
1 jaje
100 g putera
Za fil:
8 jabuka
4 kašike šećera
1 kašičica limunovog soka
1 kesica cimeta
1 kašika suvog belog vina
3 kašike jabukovog soka
40 g putera
Priprema:
Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer, so, jaje i puter isečen na listiće, a zatim kratko mešajte rukama dok ne dobijete kompaktno testo. Testo stavite u celofan i ostavite u frižideru pola sata. Pet jabuka oljuštite, očistite od koštica, pa isecite na kockice. Stavite ih u šerpu sa 2 kašike šećera, limunovim sokom, cimetom,
vinom i sokom od jabuka i dinstajte ih desetak minuta na tihoj vatri. Jabuke izgnječite i ostavite da se ohlade. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za pitu, obložite ga testom koje ste na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljali ukrug i pritisnite ivice uz rub kalupa. Na testo stavite dinstane jabuke, a preostale jabuke oljuštite, očistite i nasecite na kriškice i složite kao crepove preko prvog fila. Jabuke pospite puterom isečenim na listiće, preostalim šećerom i cimetom, pa pecite tart oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
ZASLADITE SEBI VIKEND Prosta torta od jabuka probudiće u vama najlepše emocije
Laka je za pravljenje.
SLATKO I UKUSNO Slatkiš u čaši koji oduzima dah
Neobičan je spoj sastojaka ali će vam se dopasti.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)