NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?

Izvor: Alo.rs

13:30

Kulinarski globus 0

Nije baš toliko klasičan recept.

NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
pixabay

Tart od jabuke

Sastojci:

Za testo:

200 g brašna

50 g šećera

1 kesica vanilin-šećera

prstohvat soli

1 jaje

100 g putera

Za fil:

8 jabuka

4 kašike šećera

1 kašičica limunovog soka

1 kesica cimeta

1 kašika suvog belog vina

3 kašike jabukovog soka

40 g putera

Priprema:

Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer, so, jaje i puter isečen na listiće, a zatim kratko mešajte rukama dok ne dobijete kompaktno testo. Testo stavite u celofan i ostavite u frižideru pola sata. Pet jabuka oljuštite, očistite od koštica, pa isecite na kockice. Stavite ih u šerpu sa 2 kašike šećera, limunovim sokom, cimetom,
vinom i sokom od jabuka i dinstajte ih desetak minuta na tihoj vatri. Jabuke izgnječite i ostavite da se ohlade. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za pitu, obložite ga testom koje ste na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljali ukrug i pritisnite ivice uz rub kalupa. Na testo stavite dinstane jabuke, a preostale jabuke oljuštite, očistite i nasecite na kriškice i složite kao crepove preko prvog fila. Jabuke pospite puterom isečenim na listiće, preostalim šećerom i cimetom, pa pecite tart oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)