Brzi romantični DESERT U ČAŠI koji će oduševiti voljenu osobu
Kombinacija hrskaviogkeksa, kreme od jogurta, sšlaga i šumskog voća servirana u čaši, garantovano će oduševiti vaše voljeno biće.
Čizkejk u čaši
Sastojci za podlogu:
50 g integralnog keksa
25 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi
Za krem:
100 g grčkog jogurta
50 g krem sira
75 g slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Za preliv:
250 g šumskog voća (ili drugog po izboru)
1 kašika šećera
1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
Priprema:
Biskvit sameljite i pomešajte s puterom odstojalim na sobnoj temperaturi. Podelite smesu u 3 čaše i pritisnite kašikom da se lepo rasporedi. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate krem i preliv. Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu da postane čvrst šlag, a jogurt pomešajte sa sirom pa spojte te dve smese. Nežno pomešajte sve sastojke dok se sjedine. Kremu sipajte na podlogu od keksa i vratite sve u frižider bar na sat vremena. U međuvremenu šumsko voće sitno iseckajte i ubacite u šerpu. Dodajte šećer i limunov sok i kuvajte 10 minuta na tihoj stalno mešajući. Ostavite smesu da se ohladi pa je dodajte u krem. Vratite u frižider do serviranja.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)