Brzi romantični DESERT U ČAŠI koji će oduševiti voljenu osobu
Kombinacija hrskaviogkeksa, kreme od jogurta, sšlaga i šumskog voća servirana u čaši, garantovano će oduševiti vaše voljeno biće.
Čizkejk u čaši
Sastojci za podlogu:
50 g integralnog keksa
25 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi
Za krem:
100 g grčkog jogurta
50 g krem sira
75 g slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Za preliv:
250 g šumskog voća (ili drugog po izboru)
1 kašika šećera
1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
Priprema:
Biskvit sameljite i pomešajte s puterom odstojalim na sobnoj temperaturi. Podelite smesu u 3 čaše i pritisnite kašikom da se lepo rasporedi. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate krem i preliv. Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu da postane čvrst šlag, a jogurt pomešajte sa sirom pa spojte te dve smese. Nežno pomešajte sve sastojke dok se sjedine. Kremu sipajte na podlogu od keksa i vratite sve u frižider bar na sat vremena. U međuvremenu šumsko voće sitno iseckajte i ubacite u šerpu. Dodajte šećer i limunov sok i kuvajte 10 minuta na tihoj stalno mešajući. Ostavite smesu da se ohladi pa je dodajte u krem. Vratite u frižider do serviranja.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)