POSNI ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se lako, a otopićete se od miline.
Potrebno je
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 50 g margarina
- 200 g biljnog sira
- 70 ml biljne slatke pavlake
- 20 g šećera u prahu
- 200 g bobičastog voća
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Mleveni keks pomešajte s istopljenim puterom, pa dobro sjedinite. Smesu utisnite po malo u čaše u kojima ćete služiti, da lepo obloži dno. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte umućeni krem sir i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa. Voće sa šećerom izblendajte, pa sipajte preko fila. Čizkejk je gotov. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzinski desert kada navrate iznenadni gosti, a ukusan kao da ste se trudili satima
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)