SLATKI UŠTIPCI OD JABUKA Ako ih još niste jeli, morate da probate ovaj brzi slatkiš!
Uštipci od jabuka mogu da se jedu kao doručak, večera ili užina.
Sastojci:
4 jabuke
2 jaja
1/2 šolje grčkog jogurta
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičice cimeta
4 kašike šećera
ulje
Priprema:
Umutite jaja i pomešajte s jogurtom. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Jabuke oljuštite i izrendajte. Pomešajte smesu od jaja s mešavinom od brašna pa dodajte izrendane jabuke. U tiganju ugrejte ulje, kašikom uzimajte testo, spljoštite ga malo da dobije oblik palačinke i pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Vadite palačinke na tanjir sa ubrusom kako bi upio ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
MAFINI OD PIRE KROMPIRA Iskoristite ostatke od ručka i napravite savršenu večeru ili doručak
Brzo su gotovi, a ukusni su i mekani kao duša.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak. Ovi naši su i praktični, jer se prave bez kvasca, ali sa jogurtom i gotovi su za tren.
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste i mekane kao pamuk!
Savršene uz slatke i slane namaze, po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)