SOČAN I UKUSAN Kolač od pomorandže i šargarepe će osvojiti vaša čula
Zaigrajte se u kuhinji.
Kocke od pomorandže i šargarepe
Sastojci:
1 šargarepa
1 kašika mlevenog đumbira
rendana kora od limuna
2 pomorandže
3 jajeta
200 g brašna
100 g otopljenog putera
1 kesica praška za pecivo
šlag
Priprema:
Ulupajte jaja sa šećerom pa dodajte otopljen puter i mutite dok se ne sjedini. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Šargarepu kratko obarite. Pomorandže očistite i izblendirajte zajedno sa šargarepom i dodajte u smesu sa jajima. Kratko promešajte pa dodajte i brašno. Pravougaoni pleh podmažite puterom i pospite brašnom pa izlijte smesu. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta, dok kolač ne porumeni. Umutite šlag pa ukrasite njime kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)