NEKO REKAO KROFNE? Uz ovaj prost recept pravićete ih svakog vikenda
Svima su neodoljive.

Krofnice iz rerne
Možda vas zanima:

NAJBOLJA DOMAĆA PILEĆA SUPA Toliko je ukusna da ćete tražiti još
Toplo jelo koje će vas ugrejati.

OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.

LAKO ZA PRIPREMU Pileće kuglice sa neodoljivim kremastim punjenjem tražićete još!
Uživaćete u svakom zalogaju.

NEOBIČNI LIČNI ČIZKEJK Umesto slatkog, isprobajte i slanu varijantu po receptu Marine Udovičić
Sigurno ga niste probali!
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
1/2 svežeg kvasca
1 šolja mleka
1 kašika otopljenog putera
1 kašika cimeta
1 kašika smeđeg šećera
so
Za valjanje:
1 kašika putera
1 šolja šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Pomešajte u činiji brašno, so i cimet. U zagrejanom mleku rastvorite kvasac i šećer pa dodajte otopljeni puter i sipajte u brašno. Zamesite testo, ostavite ga u činiji i pokrijte plastičnom folijom pa ostavite na toplom da nadođe oko pola sata. Premesite i razvijte ga na debljinu oko 1 centimetar. Sa dve čaše, većom i manjom, secite šuplje krofne. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i ponovo ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U plitkom tanjiru pomešajte šećer i cimet. Gotove premažite puterom i uvaljajte ih u šećer i cimet.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)