NEKO REKAO KROFNE? Uz ovaj prost recept pravićete ih svakog vikenda

Alo.rs

12:01

Slatki kutak 0

Svima su neodoljive.

Krofne
pixabay

Krofnice iz rerne

Sastojci:

Za testo:

2 šolje brašna

1/2 svežeg kvasca

1 šolja mleka

1 kašika otopljenog putera

1 kašika cimeta

1 kašika smeđeg šećera

so

Za valjanje:

1 kašika putera

1 šolja šećera

1 kašičica cimeta

Priprema:

Pomešajte u činiji brašno, so i cimet. U zagrejanom mleku rastvorite kvasac i šećer pa dodajte otopljeni puter i sipajte u brašno. Zamesite testo, ostavite ga u činiji i pokrijte plastičnom folijom pa ostavite na toplom da nadođe oko pola sata. Premesite i razvijte ga na debljinu oko 1 centimetar. Sa dve čaše, većom i manjom, secite šuplje krofne. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i ponovo ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U plitkom tanjiru pomešajte šećer i cimet. Gotove premažite puterom i uvaljajte ih u šećer i cimet.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading