NEKO REKAO KROFNE? Uz ovaj prost recept pravićete ih svakog vikenda
Svima su neodoljive.
Krofnice iz rerne
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
1/2 svežeg kvasca
1 šolja mleka
1 kašika otopljenog putera
1 kašika cimeta
1 kašika smeđeg šećera
so
Za valjanje:
1 kašika putera
1 šolja šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Pomešajte u činiji brašno, so i cimet. U zagrejanom mleku rastvorite kvasac i šećer pa dodajte otopljeni puter i sipajte u brašno. Zamesite testo, ostavite ga u činiji i pokrijte plastičnom folijom pa ostavite na toplom da nadođe oko pola sata. Premesite i razvijte ga na debljinu oko 1 centimetar. Sa dve čaše, većom i manjom, secite šuplje krofne. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i ponovo ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U plitkom tanjiru pomešajte šećer i cimet. Gotove premažite puterom i uvaljajte ih u šećer i cimet.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA DOMAĆA PILEĆA SUPA Toliko je ukusna da ćete tražiti još
Toplo jelo koje će vas ugrejati.
OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.
LAKO ZA PRIPREMU Pileće kuglice sa neodoljivim kremastim punjenjem tražićete još!
Uživaćete u svakom zalogaju.
NEOBIČNI LIČNI ČIZKEJK Umesto slatkog, isprobajte i slanu varijantu po receptu Marine Udovičić
Sigurno ga niste probali!
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)