OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.
Ajnpren ili klin čorba
Sastojci:
1 l vode
1 jaje
2 kašičice brašna
1 kašičica mlevenog kima
1 ravna kašika biozačina
prstohvat bibera
2 kašike masti
Priprema:
Na vreloj masti propržite brašno pazeći da ne zagori. Dodajte kim, suvi začin i biber. Kratko propržite i ulijte vodu uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Kad proključa, kuvajte 5 minuta, skinite s vatre. Jaje umutite, pa sunite u supu. Promešajte i poslužite uz krutone.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
I OD KROMPIRA MOŽE NEŠTO SLATKO Neodoljiva kaša će vas iznenaditi dobrim ukusom
Prosto je i jednostavno.
ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.
TIPIČNO ŠPANSKO JELO NA VAŠOJ TRPEZI Paelja s morskim plodovima je tako prosta za napraviti
Sličan je ukus našem pilavu.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)