JEFTINIJE SIGURNO NE MOŽE Napravite omiljeni slatkiš samo od brašna i vode!
Ove posne palačinke su tanke, mekane i ukusne kao i one mrsne sa mnogo sastojaka.
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) brašna
2 šolje gazirane vode
Priprema:
U činiju sipajte gaziranu vodu, dodajte malo po malo brašna sve vreme mešajući žicom za mućenje. Kada smesa postane gušća energičnije mutite da se razbiju grudvice. Možete i mikserom. Kada dobijete ujednačenu smesu stavite je u frižider da odstoji najmanje 2 sata. Vreo tiganj namažite papirnim ubrusom koji ste natopili uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju. Povremeno tiganj opet namažite na isti način uljem. Gotove palačinke filujte džemom ili orasima i šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Naj Žena u Paraćinu - Evo kako se pravi čuvena Vasina torta
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
SOČNI POLJUBAC Tako se zovu ove fantastične palačinke za zaljubljeni par
Odlična poslastica za romantično veče.
KAD POČNEŠ DA JEDEŠ, NE MOŽEŠ DA STANEŠ! Rum palačinke sa filom od čokolade i slatke pavlake
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)