KAD POČNEŠ DA JEDEŠ, NE MOŽEŠ DA STANEŠ! Rum palačinke sa filom od čokolade i slatke pavlake
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.
Palačinke sa čokoladnim filom
Za palačinke:
400 ml mleka
200 g glatkog brašna
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika ruma
1 kašičica šećera
Prstohvat soli
Za fil:
150 g čokolade za kuvanje
150 ml slatke pavlake
3 kašike putera
Priprema:
Palačinke: Umutite jaja mikserom, dodajte mleko i ulje i sjedinite. Dodajte brašno, so i šećer. Umutite da dobijete smesu bez grudvica i ostavite da stoji 20 minuta. U vreo podmazan tiganj sipajte kutlaču smese i rasporedite da pokrije dno. Pecite dok ivice palačinke ne porumene, oko pola minuta. Okrenite i pecite drugu stranu oko 15 sekundi.
Fil: Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri do ključanja, ali da ne provri. Ne mešajte. Sklonite sa šporeta I dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Tada dodajte puter i sjedinite. Ohlađenim filom namažite palačinke. Urolajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
MALE, SLATKE, NEODOLJIVE Original recept za američke palačinke mekane kao duša
Američke palačinke se razlikuju od klasičnih – manje su i deblje. One su neka vrsta slatkog hleba pljosnatog oblika i Amerikanci ih najčešće jedu za doručak.
SOČNI POLJUBAC Tako se zovu ove fantastične palačinke za zaljubljeni par
Odlična poslastica za romantično veče.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)