SOČNI POLJUBAC Tako se zovu ove fantastične palačinke za zaljubljeni par
Odlična poslastica za romantično veče.
Sastojci:
2 jaja
60 g brašna
120 ml mleka
1 kašika putera
Za fil:
100 g odleđenih višanja (ili iz kompota)
2 kašike šećera
1 kašičica gustina
2 kugle sladoleda od vanile
Priprema:
Mutite brašno sa mlekom dok ne nestanu grudvice. Dodajte umućena jaja i istopljeni puter i promešajte. U tiganju zagrejte nekoliko kapi ulja, razmažite salvetom po celoj površini i stavite kutlaču smese, pa okrećite tiganj da se razlije po celoj površini. Ispržite palačinku s obe strane. Ponavljajte dok ne potrošite celu smesu. Za fil, stavite u šerpu višnje i sipajte vodu da ih prekrije. Dodajte šećer i ostavite da proključa. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Za jednu porciju nafilujte dve palačinke, savijte u trougao i prelijte sa malo fila. Dodajte kuglu sladoleda i poslužite tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
JEFTINIJE SIGURNO NE MOŽE Napravite omiljeni slatkiš samo od brašna i vode!
Ove posne palačinke su tanke, mekane i ukusne kao i one mrsne sa mnogo sastojaka.
KAD POČNEŠ DA JEDEŠ, NE MOŽEŠ DA STANEŠ! Rum palačinke sa filom od čokolade i slatke pavlake
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)