ČOKOLADNI KOLAČ SA BOROVNICAMA Mekana, sočna poslastica kojoj nećete odoleti
Garantujemo da će ovaj slatkiš cela porodica obožavati.
Sastojci:
200 g brašna
160 g meda
80 g kakaoa
80 g borovnica
1 kašičica prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
1 kašičica balzamiko sirćeta
200 ml vode
Za ganaš i dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
70 g borovnica
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, cimet i prašak za pecivo. Izgnječite borovnice i pomešajte sa vodom, sirćetom i medom. Umutite da se smesa ujednači i dodajte u suve sastojke. Izmešajte varjačom i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen unutra. Za ganaš, zagrejte slatku pavlaku do ključanja i dodajte izlomljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se čokolada istopi i smesa zgusne. Kolač izbockajte viljuškom i prelijte ganašom. Odozgo stavite sveže borovnice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGAN I SOČAN Čokoladni kolač sa kruškama će vam ulepšati dan!
Ovaj kolač se brzo pravi, a umesto krušaka možete staviti voće koje imate u frižideru.
POSNI EMBARGO KOLAČ Sastojke već imate, a savršen za iznenadne goste
Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
DOMINO KOCKE SE TOPE U USTIMA Gotove za pola sata, a zbog izgleda će ih deca obožavati
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)