NAPRIVITE GA JOŠ DANAS Gabrijela kolač, kao stvoren za uživanje
Danas donosim recept za jednu posebno finu slasticu, odličan kremasti Gabriela kolač
Sastojci
Kore od lisnatog testa:
- 5 belanaca
- 250 grama šećera
- 100 grama mlevenih oraha
- 1 kašika hlebnih mrvica
Fantastična krema:
- 5 žumanaca
- 100 grama šećera
- 3 kašika brašna
- 250 ml mleka
- 4 kesice vanil šećera
- 250 grama maslaca ili margarina
Priprema 1. Umutite belanca u penu, dodajte šećer i na kraju orahe i prezle koje lagano umešajte kašikom. 2. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje veličine rerne i na nju rasporedite mešavinu beze. Peći na 180 stepeni oko 40 min. 3. Žumanca umutiti sa oba šećera dok ne postanu penasti, pa dodati brašno i mleko i kuvati dok se ne zgusne. 4. U ohlađenu kremu dodajte puter. 5. Prepolovite beze koru i jednu stavite u manji pleh koji ne morate.
Premažite kremom, poklopite drugom korom i dobro ohladite. Uživajte.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)