JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Štrudla sa džemom, veoma mekana, odmah pojedeš dva parčeta!

Trpeza/ V.V.

17:30

Slatki kutak 0

Štrudla je mekana i sutradan, ako nešto ostane!

JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Štrudla sa džemom, veoma mekana, odmah pojedeš dva parčeta!
Printscreen/Facebook

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna tip 500

250 ml mleka

20 g svežeg kvasca

100 ml ulja

2 jaja

1/2 kašičice soli

5 kašičica šećera

Fil:

Džem od šljiva (ili po izboru)

Za premazivanje:

1 žumance

Priprema:

U mlakom mleku razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da nadođe 15 minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete mikserom sa dodacima za testo. Podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste. Svaki deo rastanjiti što više i celu površinu testa namazati džemom. Urolati i staviti u podmazan pleh. Uraditi isto i sa drugim delom testa. Štrudle premazati umućenim žumancetom sa nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se ohladi, po želji posuti prah šećerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading