JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Štrudla sa džemom, veoma mekana, odmah pojedeš dva parčeta!
Štrudla je mekana i sutradan, ako nešto ostane!
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna tip 500
250 ml mleka
20 g svežeg kvasca
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
Fil:
Džem od šljiva (ili po izboru)
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema:
U mlakom mleku razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da nadođe 15 minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete mikserom sa dodacima za testo. Podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste. Svaki deo rastanjiti što više i celu površinu testa namazati džemom. Urolati i staviti u podmazan pleh. Uraditi isto i sa drugim delom testa. Štrudle premazati umućenim žumancetom sa nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se ohladi, po želji posuti prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.
UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična
Probajte starinsku poslasticu od testa obogaćenu čokoladom.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)