JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Štrudla sa džemom, veoma mekana, odmah pojedeš dva parčeta!
Štrudla je mekana i sutradan, ako nešto ostane!
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna tip 500
250 ml mleka
20 g svežeg kvasca
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
Fil:
Džem od šljiva (ili po izboru)
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema:
U mlakom mleku razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da nadođe 15 minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete mikserom sa dodacima za testo. Podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste. Svaki deo rastanjiti što više i celu površinu testa namazati džemom. Urolati i staviti u podmazan pleh. Uraditi isto i sa drugim delom testa. Štrudle premazati umućenim žumancetom sa nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se ohladi, po želji posuti prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja budi nostalgiju
Klasik bez premca oduševiće i one izbirljive.
NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.
UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična
Probajte starinsku poslasticu od testa obogaćenu čokoladom.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)