BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!

Trpeza/ V.V.

21:05

Bakina vanglica 0

Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Shutterstock

Bakina štrudla sa orasima

Sastojci:

450 g brašna

20 g svežeg kvasca

300 ml toplog mleka

50 g putera

3 kašike šećera

3 kašike ulja

1 žumance

Za fil:

300 g mlevenih oraha

150 g šećera

1 vanilin šećer

100 ml mleka

Priprema:

U šerpi umutite žumanca, dodajte šećer, ulje, puter i mleko. Stavite na tihu vatru da se smlači i dodajte izmrvljen kvasac i brašno (ostavite oko 100 g). Izmešajte, poklopite i ostavite da stoji jedan sat na toplom mestu ili dok se smesa ne udvostruči. Tada dodajte i ostatak brašna, umesite, poklopite i neka stoji 15 minuta. Izručite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite. Ako se lepi za ruke, dodajte malo brašna, ali testo mora da bude meko. Poklopite ga šerpom tako da se ne lepi za nju i ostavite da stoji još jedan sat. Za fil, pomešajte orahe sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte malo po malo vrućeg mleka. Smesa ne treba da bude retka, pa ne morate potrošiti svo mleko. Naraslo testo podelite na 2 ili 3 dela u zavisnosti od dužine pleha i rastanjite oklagijom na 1 cm debljine. Namažite fil i urolajte. Poređajte štrudle u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta ili dok štrudla ne dobije zlatno-braon boju. Kada se ohladi, po želji pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading