ŠTRUDLA SA DŽEMOM Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja budi nostalgiju

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Klasik bez premca oduševiće i one izbirljive.

štrudla sa džemom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera

Za nadev

  • džem po izboru

Za premazivanje rolata:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko sa kvascem i kašikom šečera. Ostavite da naraste 15 minuta.  U posudu sa brašnom dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesite glatko testo. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na dve jufke, pa ih prekrijte krpom i ostavite 45 minuta. Istanjite jufke pa ih obilno premažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite pek papirom. Naređajte štrudle u pleh pa ih premažite žumancetom sa par kapi ulja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading