ŠTRUDLA SA DŽEMOM Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja budi nostalgiju
Klasik bez premca oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Za testo:
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
Za nadev
- džem po izboru
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko sa kvascem i kašikom šečera. Ostavite da naraste 15 minuta. U posudu sa brašnom dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesite glatko testo. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na dve jufke, pa ih prekrijte krpom i ostavite 45 minuta. Istanjite jufke pa ih obilno premažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite pek papirom. Naređajte štrudle u pleh pa ih premažite žumancetom sa par kapi ulja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)