NAJOMILJENIJI SLATKIŠ U JUGOSLAVIJI Pesak torta, neverovatno kremasta i ne peče se

trpeza.rs

11:40

Slatki kutak 0

Pravi se za 45 minuta i to bez paljena šporeta! Ova poslastica i vrlo dekorativno izgleda, a koliko ima dobar ukus - uverite se sami

NAJOMILJENIJI SLATKIŠ U JUGOSLAVIJI Pesak torta, neverovatno kremasta i ne peče se
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za 3 fila:

  • 1 l mleka
  • 130 g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 200g putera sobne temperature
  • 120 g prah šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 120 g kokosa
  • 170 g mlevenih oraha

Za ganaš:

  • 50 g mlečne čokolade
  • 50 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Način priprema:

Od litre mleka odvojite 250 ml, pa u tih 250 ml razmutite pudinge a ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodajte razmućenu puding smesu, mešajte i kuvajte dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Nakon toga penasto umutite puter i prah šećer i dodajte ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutite i podelite fil na tri dela, piše Slatka domaćica.

U jedan fil dodajte mleveni keks, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22 cm raspredite filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Stavite u frižider na najmanje dva sata.

Napravite ganaš, stavite sve sastojke u šerpicu, zagrejte i mešajte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganašom polako prelijte preko fila i vratite tortu na hlađenje dok se ganaš ne stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading