POSLASTICA ZA POŽELETI Ulepšajte Vaskrs ovim desertom
Nezamenljivi slatkiš.
Alva sa kakaom
Sastojci:
1 šoljica vode
2 šoljice ulja
6 šoljica šećera
6 šoljica brašna
1 šoljica kakaoa
80 g badema
Priprema:
U dublju šerpu stavite da se kuvaju ulje, voda i šećer. Brašno pomešajte s kakaom, pa mešavinu, kada se šećer istopi, polako ubacujte u šerpu. Mešajte nekoliko minuta dok se smesa ne izjednači. Pred kraj ubacite krupnije sečene bademe. Smesu izlijte u manju tepsiju ili kalup i izravnajte je. Kad se malo ohladi, isecite alvu
na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEKAN KAO SUNĐER Kolač od neverovatnih sastojaka, a nema čokolade
Oduševiće vas ukus.
NAJBOLJA DOMAĆA ALVA Sa dodatkom oraha - topi se u ustima
Idealna poslastica.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)