KRATER KOLAČ Nije ga teško napraviti, ukus mu je fantastičan, a bogami i izgled, pa ćete oduševiti goste!
Samo pratite uputstva iz recepta i kolač će vam biti kao na slici.
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
250 g šećera
250 g glatkog brašna
100 ml ulja
100 ml mleka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
Fil:
800 ml mleka
2 pudinga od vanile
Priprema:
Od mleka odvojite 20 kašika i pomešajte s pudingom pazeći da ne ostanu grudvice. U ostatak mleka dodajte vanilin šećer i stavite da provri. Tada dodajte mešavinu pudinga i mleka i kuvajte uz stalno mešanje dok se zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa oba šećera u penastu smesu. Dodajte ulje i kratko izmiksajte. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao i dodajte u žumanca i sjedinite. Zatim lagano umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan pleh. Ohlađeni puding rasporedite po smesi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stupnjeva 40 minuta. Isecite tek kada se kolač ohladi. Po želji, možete ga preliti glazurom od čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)