KRATER KOLAČ Nije ga teško napraviti, ukus mu je fantastičan, a bogami i izgled, pa ćete oduševiti goste!
Samo pratite uputstva iz recepta i kolač će vam biti kao na slici.
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
250 g šećera
250 g glatkog brašna
100 ml ulja
100 ml mleka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
Fil:
800 ml mleka
2 pudinga od vanile
Priprema:
Od mleka odvojite 20 kašika i pomešajte s pudingom pazeći da ne ostanu grudvice. U ostatak mleka dodajte vanilin šećer i stavite da provri. Tada dodajte mešavinu pudinga i mleka i kuvajte uz stalno mešanje dok se zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa oba šećera u penastu smesu. Dodajte ulje i kratko izmiksajte. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao i dodajte u žumanca i sjedinite. Zatim lagano umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan pleh. Ohlađeni puding rasporedite po smesi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stupnjeva 40 minuta. Isecite tek kada se kolač ohladi. Po želji, možete ga preliti glazurom od čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)