ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Nugat plazma torta, može li savršenija kombinacija
Za prave sladokusce ovo je idealan recept
SASTOJCI :
Za kore :
- 12 belanaca,
- 3oog šećera,
- 24og proprženih mlevenih lešnika,
- 3 kašike mlevenog plazma keksa,
- 3 kašike brašna.
Za fil :
- 12 žumanaca,
- 15og šećera,
- 9oo ml mleka,
- 1 puding od vanile,
- 2 kašike brašna,
- 15og nugat milka čokolade,
- 25og maslaca.
I još :
- plazma keks u komadu,
- čokoladni šlag za dekoraciju po želji.
PRIPREMA :
Četiri belanca penasto umutiti sa 1oog šećera.
Tome dodati kašiku brašna i kašiku mlevenog plazma keksa.
Umešati špatulom i na kraju dodati 8og mlevenih lešnika.
Kalup, veličine 32 cm, obložite pek papirom i izlijte smesu za koru.
Koru peći na 18o C oko dvadesetak minuta.
Postupak ponoviti i za ostale dve kore.
U mleku ukuvati razmućena žumanca, puding, brašno i šećer.
Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Ako vam se čini da fil niije dovoljno sladak dodajte još šećera po ukusu.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa maslacem koji je stajao na sobnoj temperaturi.
Fil podeliti na dva dela i to tako što ćete za čokoladni fil izdvojiti više, oko dve trećine.
U jedan dodati rastopljenu nugat čokoladu.
Drugi, manji, deo, ostaje žut.
Na prvu koru rasporediti malo više od trećine čoko fila.
Preko staviti drugu koru i premazati je sa čokoladnm filom (ostavite malo da poslednju koru).
Preko čokoladnog fila premažite žuti fil, pa preko njega stavite poslednju koru.
Poslednju koru premažite ostatkom čokoladnog fila i preko njega poređajte plazma keks koji ste prethodno umakali u čokoladno mleko.
Tortu obložite šlagom sa ukusom čokolade i pospite mlevenim lešnicima.
Najbolje je ostaviti je preko noći da odstoji da bi se lepo stegla.
Prijatno!
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina
ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
BEZ MIKSERA I PEČENJA Brza čokoladna torta - najslađa do sada
Sastav je vrlo jednostavan i nisu vam potrebna čak ni jaja
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)