ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Nugat plazma torta, može li savršenija kombinacija
Za prave sladokusce ovo je idealan recept

SASTOJCI :
Za kore :
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
- 12 belanaca,
- 3oog šećera,
- 24og proprženih mlevenih lešnika,
- 3 kašike mlevenog plazma keksa,
- 3 kašike brašna.
Za fil :
- 12 žumanaca,
- 15og šećera,
- 9oo ml mleka,
- 1 puding od vanile,
- 2 kašike brašna,
- 15og nugat milka čokolade,
- 25og maslaca.
I još :
- plazma keks u komadu,
- čokoladni šlag za dekoraciju po želji.
PRIPREMA :
Četiri belanca penasto umutiti sa 1oog šećera.
Tome dodati kašiku brašna i kašiku mlevenog plazma keksa.
Umešati špatulom i na kraju dodati 8og mlevenih lešnika.
Kalup, veličine 32 cm, obložite pek papirom i izlijte smesu za koru.
Koru peći na 18o C oko dvadesetak minuta.
Postupak ponoviti i za ostale dve kore.
U mleku ukuvati razmućena žumanca, puding, brašno i šećer.
Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Ako vam se čini da fil niije dovoljno sladak dodajte još šećera po ukusu.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa maslacem koji je stajao na sobnoj temperaturi.
Fil podeliti na dva dela i to tako što ćete za čokoladni fil izdvojiti više, oko dve trećine.
U jedan dodati rastopljenu nugat čokoladu.
Drugi, manji, deo, ostaje žut.
Na prvu koru rasporediti malo više od trećine čoko fila.
Preko staviti drugu koru i premazati je sa čokoladnm filom (ostavite malo da poslednju koru).
Preko čokoladnog fila premažite žuti fil, pa preko njega stavite poslednju koru.
Poslednju koru premažite ostatkom čokoladnog fila i preko njega poređajte plazma keks koji ste prethodno umakali u čokoladno mleko.
Tortu obložite šlagom sa ukusom čokolade i pospite mlevenim lešnicima.
Najbolje je ostaviti je preko noći da odstoji da bi se lepo stegla.
Prijatno!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)