ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Nugat plazma torta, može li savršenija kombinacija
Za prave sladokusce ovo je idealan recept
SASTOJCI :
Za kore :
- 12 belanaca,
- 3oog šećera,
- 24og proprženih mlevenih lešnika,
- 3 kašike mlevenog plazma keksa,
- 3 kašike brašna.
Za fil :
- 12 žumanaca,
- 15og šećera,
- 9oo ml mleka,
- 1 puding od vanile,
- 2 kašike brašna,
- 15og nugat milka čokolade,
- 25og maslaca.
I još :
- plazma keks u komadu,
- čokoladni šlag za dekoraciju po želji.
PRIPREMA :
Četiri belanca penasto umutiti sa 1oog šećera.
Tome dodati kašiku brašna i kašiku mlevenog plazma keksa.
Umešati špatulom i na kraju dodati 8og mlevenih lešnika.
Kalup, veličine 32 cm, obložite pek papirom i izlijte smesu za koru.
Koru peći na 18o C oko dvadesetak minuta.
Postupak ponoviti i za ostale dve kore.
U mleku ukuvati razmućena žumanca, puding, brašno i šećer.
Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Ako vam se čini da fil niije dovoljno sladak dodajte još šećera po ukusu.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa maslacem koji je stajao na sobnoj temperaturi.
Fil podeliti na dva dela i to tako što ćete za čokoladni fil izdvojiti više, oko dve trećine.
U jedan dodati rastopljenu nugat čokoladu.
Drugi, manji, deo, ostaje žut.
Na prvu koru rasporediti malo više od trećine čoko fila.
Preko staviti drugu koru i premazati je sa čokoladnm filom (ostavite malo da poslednju koru).
Preko čokoladnog fila premažite žuti fil, pa preko njega stavite poslednju koru.
Poslednju koru premažite ostatkom čokoladnog fila i preko njega poređajte plazma keks koji ste prethodno umakali u čokoladno mleko.
Tortu obložite šlagom sa ukusom čokolade i pospite mlevenim lešnicima.
Najbolje je ostaviti je preko noći da odstoji da bi se lepo stegla.
Prijatno!
Možda vas zanima:
VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Definitivno lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama ne postoji
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)