Tajna perfektnih slatkih prženica krije se u smesi na kojoj se peku
Prženice, u svetu poznate kao francuski tost, jesu najpraktičnijinačin da iskoristite stari hleb.
Slatke prženice
Sastojci:
4 kriške hleba
3 jaja
50 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
1 prstohvat soli
kora jedne pomorandže
3 kašike putera
ulja
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, smeđim šećerom, cimetom, solju i korom pomorandže. Kriške hleba dobro umočite u smesu (hleb mora dobro da upije smesu). Zagrejte veliki tiganj, istopite dve kašike putera i ulja i pržite hleb po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatnožutu boju. Tajna najboljih prženica je u mešavini ulja i putera i to u odnosu 2:1. Poslužite gotove prženice uz sveže voće, med i šoljicu hladnog mleka ili kafe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)