Tajna perfektnih slatkih prženica krije se u smesi na kojoj se peku
Prženice, u svetu poznate kao francuski tost, jesu najpraktičnijinačin da iskoristite stari hleb.

Slatke prženice
Sastojci:
4 kriške hleba
3 jaja
50 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
1 prstohvat soli
kora jedne pomorandže
3 kašike putera
ulja
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, smeđim šećerom, cimetom, solju i korom pomorandže. Kriške hleba dobro umočite u smesu (hleb mora dobro da upije smesu). Zagrejte veliki tiganj, istopite dve kašike putera i ulja i pržite hleb po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatnožutu boju. Tajna najboljih prženica je u mešavini ulja i putera i to u odnosu 2:1. Poslužite gotove prženice uz sveže voće, med i šoljicu hladnog mleka ili kafe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)