STARINSKA PITA Recept za bundevaru od gotovih kora koja obara s nogu

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Poslastica koja se brzo pravi, a imaćete pun pleh!

Bundevara
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g očišćene bundeve

100 ml ulja

100 g šećera

1 kesica cimeta

Priprema:

Bundevu izrendajte na krupno, dodajte šećer, cimet i izmešajte. Uzmite tri kore, poprskajte gornju uljem i nafilujte mešavinom od bundeve, pa urolajte. Ređajte u pleh koji ste podmazali uljem. Ponovite isto dok ne potrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading