BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Neodoljivo je, videćete.

BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
pixabay

Bezglutenska tortica

Sastojci:

Za koru:

150 g bezglutenskog brašna

120 g putera

120 g šećera

1 kašičica praška za pecivo

par kašika soka

Za nadev:

jagode

2 kesice želea

šećer po uputstvu sa kesice

Priprema:

Puter otopite na sobnoj temperaturi i pomešajte sa šećerom. Zatim dodajte brašno i sok i sve sastojke
pomešajte. Ostavite testo 15 minuta u frižideru kako bi se ohladilo. Zatim, prebacite testo u nauljen kalup
za tortu i prstima razvucite testo po posudi. Napravite udubljenje za voće i pazite na ivice. Pecite na
temperaturi od 180 stepeni. Kada se testo ispeče, dodajte voće po želji i napravite želatinastu masu po uputstvu sa kesice, pa prelijte preko voća. Pustite da se masa sjedini i ohladite tortu pre degustacije.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading