IZVRSTAN UKUS Napravite rolnice od vanile po specijalnom receptu
Kad ih budete probali, očaraće vas ukus.
Rolnice sa vanilom
Sastojci:
500 g zamrznutog lisnatog testa
1 jaje
50 g maslaca
Za fil:
500 ml mleka
50 ml vode
1 puding od vanile
1 kašika gustina
3 žumanceta
120 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Odmrznite lisnato testo i na pobrašnjenoj površini ga razvucite i isecite na 24 dela. Kalupe za rolnice namažite maslacem i na svaki zarolajte po jednu trakicu. Poređajte ih na pleh na koji ste stavili papir za
pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad su rolnice pečene, vruće ih skinite sa kalupa i pustite da se ohlade. Dok se hlade, pripremite fi l. Prvo stavite želatin u činiju,
prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri desetak minuta. U šerpi skuvajte 400 ml mleka, a sa ostatkom pomešajte puding i gustin. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer, vanilin šećer i toj smesi dodajte puding. Lagano umešajte u provrelo mleko i mešajte nekoliko minuta. Sklonite sa vatre, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi. Kad se fil ohladi, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku. Ohladite u frižideru i filujte pripremljene rolnice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIJE OBIČAN PUDING OD VANILE Napravite ga po specijalnom receptu i oduševite ukućane
Probajte ga u nekom novom ruhu.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)