ZA PRSTE SE LEPI Štrudla sa voćem postaće vam najukusniji slatkiš
Neodoljivo je...
Štrudla sa voćem
Za biskvit:
4 jajeta
125 g šećera
1 kesica vanilin šećer
75 g brašna
50 g skroba
Za fil:
6 listića želatina
150 g kisele pavlake
200 g posnog svežeg sira
100 g šećera u prahu
300 g šumskog voća
200 g slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca umutite sa šest kašika vode, šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite belanca, sjedinite sa žumancima, dodajte brašno i skrob. Sve dobro izmešajte. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pecite desetak minuta, a potom okrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odlepite papir. Urolajte zajedno s krpom i ostavite da se hladi. Natopite želatin da omekša. Umutite svež sir sa šećerom u prahu. Voće usitnite u blenderu i potom propustite kroz gustu cediljku. Omekšali želatin izvadite iz vode bez ceđenja, otopite, umešajte u voćni pire
i sve zajedno dodajte smesi od sira. Umutite slatku pavlaku, pa dve trećine šlaga umešajte u fil. A potom hladni rolat razmotajte, premažite filom i ponovno urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)