ZA PRSTE SE LEPI Štrudla sa voćem postaće vam najukusniji slatkiš
Neodoljivo je...
Štrudla sa voćem
Za biskvit:
4 jajeta
125 g šećera
1 kesica vanilin šećer
75 g brašna
50 g skroba
Za fil:
6 listića želatina
150 g kisele pavlake
200 g posnog svežeg sira
100 g šećera u prahu
300 g šumskog voća
200 g slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca umutite sa šest kašika vode, šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite belanca, sjedinite sa žumancima, dodajte brašno i skrob. Sve dobro izmešajte. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pecite desetak minuta, a potom okrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odlepite papir. Urolajte zajedno s krpom i ostavite da se hladi. Natopite želatin da omekša. Umutite svež sir sa šećerom u prahu. Voće usitnite u blenderu i potom propustite kroz gustu cediljku. Omekšali želatin izvadite iz vode bez ceđenja, otopite, umešajte u voćni pire
i sve zajedno dodajte smesi od sira. Umutite slatku pavlaku, pa dve trećine šlaga umešajte u fil. A potom hladni rolat razmotajte, premažite filom i ponovno urolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.



IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.
Komentari (0)