EKSPRESNO BRZA TORTA Kremasta i ukusna poslastica za iznenadne goste
Oduševićete se lakoćom pravljenja.
Ekspres torta
Sastojci za 6 osoba:
750 g breskvi
80 g šećera
2 kašike ruma
80 ml krem pavlake
3 kašike šećera
2 kesice kremfiksa
veza listića mente
Za koru:
250 g brašna
120 g putera
70 g šećera
1 žumance
prstohvat soli
Priprema:
U činiji pomešajte sastojke za koru, brzo umesite i ostavite da odstoji na hladnom 30 minuta. Zagrejte rernu na 210 stepeni. Testo za koru stavite u kalup prečnika 24 cm, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 15 do 20 minuta. Potom uklonite foliju, izvadite koru i ostavite da se ohladi. Oljuštite breskve, odvojte koštice. Ostavite dve breskve za dekoraciju, a ostatak iseckajte na kocke, kratko skuvajte u mešavini 2 dl vode, 80 g šećera i 2 kašike ruma i potom iscedite. Umutite krem pavlaku sa šećerom i kremfiksom. Odvojite 2/3 krema, pomešajte sa isceđenim breskvama, sipajte preko kore i ostavite u frižideru 30 minuta. Potom rasporedite listiće mente, dodajte preostalu umućenu pavlaku i ukrasite odvojenim kriškama breskve.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)