STARINSKA POSLASTICA NA NOV NAČIN Štrudla sa jabukama i suvim grožđem od lisnatog testa
Slatkiš koji ćete napraviti za jedan sat zajedno sa pečenjem.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
4 jabuke
200 g suvog grožđa
200 g šećera
50 g margarina
1 kesica cimeta
Šećer u prahu
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte suvo grožđe, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim margarinom, pa rasporedite fil od jabuka. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog margarina. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama
Štrudla sa jabukama i prelivom od vanile pravi se od lisnatog testa tako da će brzo biti gotova.
Stari dobri recept za ŠTRUDKU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)