STARINSKA POSLASTICA NA NOV NAČIN Štrudla sa jabukama i suvim grožđem od lisnatog testa
Slatkiš koji ćete napraviti za jedan sat zajedno sa pečenjem.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
4 jabuke
200 g suvog grožđa
200 g šećera
50 g margarina
1 kesica cimeta
Šećer u prahu
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte suvo grožđe, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim margarinom, pa rasporedite fil od jabuka. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog margarina. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama
Štrudla sa jabukama i prelivom od vanile pravi se od lisnatog testa tako da će brzo biti gotova.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija
Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)