VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama

Trpeza/ V.V.

12:07

Sezonski recepti 0

Štrudla sa jabukama i prelivom od vanile pravi se od lisnatog testa tako da će brzo biti gotova.

VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

500 g jabuka

50 g suvog grožđa

50 g mlevenih badema

1 kašika putera

5 kašika šećera

1 kesica cimeta

1 žumance

Za sos od vanile:

500 ml mleka

1 žumance

3 kašike šećera

1 vanilin šećer

1 kašika skrobnog brašna

Priprema:

Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju. Za sos, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da se ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading