VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama
Štrudla sa jabukama i prelivom od vanile pravi se od lisnatog testa tako da će brzo biti gotova.

Sastojci:
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.

NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.

AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.

FENOMENALNI DESERTI SA JABUKAMA Prave se lako, a govore 5 jezika
Jedinstveni i preukusni kolači nestaće sa stola odmah.
1 pakovanje lisnatog testa
500 g jabuka
50 g suvog grožđa
50 g mlevenih badema
1 kašika putera
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
1 žumance
Za sos od vanile:
500 ml mleka
1 žumance
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašika skrobnog brašna
Priprema:
Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju. Za sos, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da se ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)