VANILA PRELIV, CIMET, JABUKE... Recept za najlepšu i najsočniju štrudlu sa jabukama
Štrudla sa jabukama i prelivom od vanile pravi se od lisnatog testa tako da će brzo biti gotova.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
500 g jabuka
50 g suvog grožđa
50 g mlevenih badema
1 kašika putera
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
1 žumance
Za sos od vanile:
500 ml mleka
1 žumance
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašika skrobnog brašna
Priprema:
Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju. Za sos, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da se ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija
Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)