TORTA BEZ PEČENJA Preukusna poslastica sa jagodama otopiće vaša čula

Alo.rs

17:30

Slatki kutak 0

Laka je za pripremu.

šarlota torta
Shutterstock

Šarlota od jagode

Sastojci:

400 g piškota

200 ml mleka

1 kesica vanilin-šećera

200 ml slatke pavlake

Za fil:

1 kesica limuntusa

1 kesica vanilin-šećera

150 g šećera u prahu

600 ml gustog jogurta

150 g krem-sira

2 kesice želatina

10 kašika vode

500 g jagoda

Priprema:

Piškote s jedne strane nakratko uronite u mleko pomešano s vanilin-šećerom, a zatim poslužite uz rub 
kalupa za torte. Potom ih slažite tako da pošećerenu stranu okrenete prema kalupu. Na taj način će, kad 
skinete kalup, šarlota biti dekorisana. Dno kalupa takođe obložite piškotama. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Pavlaku umutite u šlag i umešajte limuntus i vanilin-šećer, a zatim dodajte šećer u prahu, jogurt I krem-sir. Nabubreli želatin mešajući zagrejte dok se ne otopi, pa ga potom umešajte u fil. Pola fila nanesite na pripremljene piškote. Zatim po filu naređajte red jagoda isečenih napola, pa po jagodama red namočenih piškota. Potom rasporedite preostali fil. Šarlotu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da odstoji, pa tek onda poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading