TORTA BEZ PEČENJA Preukusna poslastica sa jagodama otopiće vaša čula
Laka je za pripremu.
Šarlota od jagode
Sastojci:
400 g piškota
200 ml mleka
1 kesica vanilin-šećera
200 ml slatke pavlake
Za fil:
1 kesica limuntusa
1 kesica vanilin-šećera
150 g šećera u prahu
600 ml gustog jogurta
150 g krem-sira
2 kesice želatina
10 kašika vode
500 g jagoda
Priprema:
Piškote s jedne strane nakratko uronite u mleko pomešano s vanilin-šećerom, a zatim poslužite uz rub
kalupa za torte. Potom ih slažite tako da pošećerenu stranu okrenete prema kalupu. Na taj način će, kad
skinete kalup, šarlota biti dekorisana. Dno kalupa takođe obložite piškotama. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Pavlaku umutite u šlag i umešajte limuntus i vanilin-šećer, a zatim dodajte šećer u prahu, jogurt I krem-sir. Nabubreli želatin mešajući zagrejte dok se ne otopi, pa ga potom umešajte u fil. Pola fila nanesite na pripremljene piškote. Zatim po filu naređajte red jagoda isečenih napola, pa po jagodama red namočenih piškota. Potom rasporedite preostali fil. Šarlotu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da odstoji, pa tek onda poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)