TORTA KOJA IMA POSEBAN UKUS Šarlota sa trešnjama krasiće svaki svečani ručak

Alo.rs

13:00

Slatki kutak 0

Piškote joj daju posebnu notu.

TORTA KOJA IMA POSEBAN UKUS Šarlota sa trešnjama krasiće svaki svečani ručak
Shutterstock

Šarlota

Sastojci:

2 gotove kore za tortu

250 g trešanja

200 g piškota

3 kašike sirupa od trešanja

2 jajeta

2 žumanceta

100 g šećera

3 lista želatina

1 kesica vanilin šećera

7 kašika limunovog soka

500 g neslanog krem sira

200 g slatke pavlake

rendana kora od 1/2 limuna

Priprema:

Jednu koru stavite na tacnu, poprskajte je dvema kašikama limunovog soka i postavite obruč za tortu. 
Želatin omekšajte u hladnoj vodi, a trešnje operite i izvadite im koštice. Mikserom umutite četiri žumanceta, šećer i vanilu. Krem sir izmešajte sa sirupom, rendanom koricom i tri kašike soka limuna, pa sjedinite sa 
smesom od jaja. Oceđene listove želatina umutite sa dve, tri kašike slatke pavlake, umešajte ostatak šlaga, čvrst sneg od belanaca i pola količine prepolovljenih trešanja. Jedan kraj piškota izrežite tako da budu u visini prstena za tortu. Rubove kore premažite sa malo krema, poređajte piškote i sipajte polovinu krema. Drugu koru malo smanjite, stavite preko krema, poprskajte ostatkom limunovog soka i nafi lujte preostalim kremom. Pre serviranja tortu ostavite da odstoji tokom noći u frižideru, ukrasite je šlagom i preostalim trešnjama ili drugim voćem po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading