TORTA KOJA IMA POSEBAN UKUS Šarlota sa trešnjama krasiće svaki svečani ručak
Piškote joj daju posebnu notu.
Šarlota
Sastojci:
2 gotove kore za tortu
250 g trešanja
200 g piškota
3 kašike sirupa od trešanja
2 jajeta
2 žumanceta
100 g šećera
3 lista želatina
1 kesica vanilin šećera
7 kašika limunovog soka
500 g neslanog krem sira
200 g slatke pavlake
rendana kora od 1/2 limuna
Priprema:
Jednu koru stavite na tacnu, poprskajte je dvema kašikama limunovog soka i postavite obruč za tortu.
Želatin omekšajte u hladnoj vodi, a trešnje operite i izvadite im koštice. Mikserom umutite četiri žumanceta, šećer i vanilu. Krem sir izmešajte sa sirupom, rendanom koricom i tri kašike soka limuna, pa sjedinite sa
smesom od jaja. Oceđene listove želatina umutite sa dve, tri kašike slatke pavlake, umešajte ostatak šlaga, čvrst sneg od belanaca i pola količine prepolovljenih trešanja. Jedan kraj piškota izrežite tako da budu u visini prstena za tortu. Rubove kore premažite sa malo krema, poređajte piškote i sipajte polovinu krema. Drugu koru malo smanjite, stavite preko krema, poprskajte ostatkom limunovog soka i nafi lujte preostalim kremom. Pre serviranja tortu ostavite da odstoji tokom noći u frižideru, ukrasite je šlagom i preostalim trešnjama ili drugim voćem po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAPONATA, UKUSNA I SLASNA Napravite ručak i oduševite celu porodicu
Niste do sada pravili ovakvo jelo.
ŠTA BI SE DRUGO JELO U ITALIJI Neodoljiv sendvič sa ČETIRI vrste sira
Kremasto i ukusno.
PRAKTIČNA VARIJANTA KIFLICA Motanci sa sirom uvek su dobrodošli
Mekano i sočno testo.
TESTO POPUT PAMUKA Slatke kiflice neodoljive za svaku zgodu
Ukusne su i prefinjene za svakog gosta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)