OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
Slatko od kore lubenice
Sastojci:
1,5 kg kore lubenice
1 kg šećera
100 ml vode
2 limuna
1 vanilin šećer
2-3 karanfi lića
1 zvezdica anisa
1 kašičica cimeta
2 kašike ruma
Priprema:
Debljoj kori lubenice odstranite zeleni deo nožićem za guljenje krompira i naseckajte je na kockice. Iseckanu koru kuvajte u vodi 20 minuta, procedite, stavite u novu vodu i ponovno kuvajte. Ovaj postupak ponovite tri puta. U lonac u kojem ste kuvali kore (samo ga operite i osušite) stavite šećer, pa ga pustite da se na laganoj vatri karamelizuje. Dodajte vode tek toliko da šećer ne zagori, pa u to stavite kuvanu i oceđenu koru
lubenice. Kada kora zavri, neka se kuva 15 minuta. Za to vreme nasecite limun na kolutove i pripremite ostale začine. Dodajte ih u smesu i kuvajte još oko pet minuta. Slatko od kore lubenica sipajte u vruće sterilisane teglice - prvo stavite komade kore, a zatim zalijte sirupom do vrha.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)