OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
Slatko od kore lubenice
Sastojci:
1,5 kg kore lubenice
1 kg šećera
100 ml vode
2 limuna
1 vanilin šećer
2-3 karanfi lića
1 zvezdica anisa
1 kašičica cimeta
2 kašike ruma
Priprema:
Debljoj kori lubenice odstranite zeleni deo nožićem za guljenje krompira i naseckajte je na kockice. Iseckanu koru kuvajte u vodi 20 minuta, procedite, stavite u novu vodu i ponovno kuvajte. Ovaj postupak ponovite tri puta. U lonac u kojem ste kuvali kore (samo ga operite i osušite) stavite šećer, pa ga pustite da se na laganoj vatri karamelizuje. Dodajte vode tek toliko da šećer ne zagori, pa u to stavite kuvanu i oceđenu koru
lubenice. Kada kora zavri, neka se kuva 15 minuta. Za to vreme nasecite limun na kolutove i pripremite ostale začine. Dodajte ih u smesu i kuvajte još oko pet minuta. Slatko od kore lubenica sipajte u vruće sterilisane teglice - prvo stavite komade kore, a zatim zalijte sirupom do vrha.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)