OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
Slatko od kore lubenice
Sastojci:
1,5 kg kore lubenice
1 kg šećera
100 ml vode
2 limuna
1 vanilin šećer
2-3 karanfi lića
1 zvezdica anisa
1 kašičica cimeta
2 kašike ruma
Priprema:
Debljoj kori lubenice odstranite zeleni deo nožićem za guljenje krompira i naseckajte je na kockice. Iseckanu koru kuvajte u vodi 20 minuta, procedite, stavite u novu vodu i ponovno kuvajte. Ovaj postupak ponovite tri puta. U lonac u kojem ste kuvali kore (samo ga operite i osušite) stavite šećer, pa ga pustite da se na laganoj vatri karamelizuje. Dodajte vode tek toliko da šećer ne zagori, pa u to stavite kuvanu i oceđenu koru
lubenice. Kada kora zavri, neka se kuva 15 minuta. Za to vreme nasecite limun na kolutove i pripremite ostale začine. Dodajte ih u smesu i kuvajte još oko pet minuta. Slatko od kore lubenica sipajte u vruće sterilisane teglice - prvo stavite komade kore, a zatim zalijte sirupom do vrha.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)