NEVEROVATNO UKUSNE I BRZE Malina korpice spolja hrskave, a unutra sočne

Alo.rs

08:00

Slatki kutak 0

Pravi nagoveštaj leta.

NEVEROVATNO UKUSNE I BRZE Malina korpice spolja hrskave, a unutra sočne
Shutterstock

Malina korpice

Sastojci za 4 osobe:

400 g malina

280 g brašna

150 g putera

90 g šećera u prahu

jaje i prstohvat soli

Za fil:

300 g bele čokolade

150 g slatke pavlake

nekoliko listića nane

Priprema:

Puter penasto umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Ne prestajući s mućenjem, dodajte jaje i malo-pomalo brašna, pa mesite da dobijete homogeno testo. Napravite jufku, uvijte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Na brašnom posutoj radnoj površini istanjite ohlađeno testo i njime obložite puterom podmazane kalupe za tortice, pa ostavite da odstoje u frižideru 30 minuta. Ohlađene kalupe s testom poređajte u pleh i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170. Za to vreme izlomite čokoladu, pomešajte je 
sa slatkom pavlakom i otopite na pari, uz stalno mešanje. Pečene tortice ohladite, pažljivo izvadite iz kalupa i napunite mešavinom bele čokolade i slatke pavlake. Ostavite da odstoje najmanje dva sata u frižideru. Pre serviranja izvadite ih iz frižidera, napunite opranim malinama, pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading