PREUKUSNE ČOKO KOCKE Slatkiš koji ima slatko-kiselkasti ukus, a svima će se dopasti
Kremasto i divno.
Čoko kocke
Sastojci:
Za kore:
120 g neslanog putera
100 g crne čokolade
300 g šećera
3 jaja
170 g brašna
1 kesica vanile
2 prstohvata soli
Za krem:
360 g svežih malina
230 g neslanog krem-sira
370 g šećera u prahu
Priprema:
Puter i čokoladu otopite na srednjoj temperaturi. Sklonite s ringle, dodajte šećer, jedno po jedno jaje, vanilu, so, brašno i umutite testo. Sipajte u dva podmazana pleha (16 x 16 cm) i ispecite u rerni na 160 stepeni oko 15 minuta. U šerpici zagrejte 260 g malina (ostatak sačuvajte za ukrašavanje), dobro ispasirajte kroz cediljku, sok sačuvajte i ohladite. Krem- sir umutite sa sokom, postepeno sipajte šećer u prahu i miksajte dok se ne zgusne. Koru nafilujte kremom, poklopite drugom korom, ohladite u frižideru, pospite šećerom u prahu, isecite na kocke, na svaku stavite malo krema sa malinom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)