SLAVSKI KOLAČI Torta od lešnika i slatke pavlake je lagana i odličan desert posle ručka

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Jednostavna torta, a ima fantastičan ukus.

torta
Shutterstock

Sastojci:

Za kore:

5 belanaca

200 g mlevenih lešnika

200 g šećera

Za fil:

500 ml slatke pavlake

50 g šećera u prahu

200 g pečenih seckanih lešnika

1 vanilin šećer

Priprema:

Kore: Belanca mikserom dobro umutite, pa dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Kašikom umešajte orahe. U podmazanom kalupu za tortu ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da budu zlatno-smeđe boje.

Fil: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Ređanje: kora, umućena pavlaka, lešnici, kora, pavlaka, lešnici, kora. Celu tortu nafilujte okolo slatkom pavlakom i ukrasite seckanim lešnicima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading