KREMASTO I SLATKO Dupli žele je sve što ćete hteti da napravite večeras!
Svima će se dopasti.
Dupli žele
Sastojci za 5 osoba:
300 g svežeg ili smrznutog crvenog voća (maline, jagode, ribizle)
160 g želatina u prahu
550 g grčkog jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
6 listova želatina
3 kašičice belog sirupa
Priprema:
Želatin u prahu pripremite prema uputstvu na pakovanju, prohladite, sipajte 3/4 u dekorativne čaše, dodajte voće, pa nalijte ostatak. Čaše ostavite u frižideru da se žele sasvim stegne. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite i zagrejte na umerenoj temperaturi. Jogurt umutite sa sirupom i ekstraktom vanile, postepeno dodajte u zagrejani želatin, sipajte u čaše s voćnim želeom, ukrasite listićem nane i servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)