POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Čoko čizkejk je pravo kremasto zadovoljstvo

Alo.rs

19:00

Slatki kutak 0

Brzo se sprema, odmah će biti na vašem stolu.

POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Čoko čizkejk je pravo kremasto zadovoljstvo
Shutterstock

Čoko čizkejk

Sastojci:

150 g keksa

100 g maslaca

2 kašike kakaoa

300 g čokolade za kuvanje

500 g krem sira

200 g šećera u prahu

250 ml neutralne pavlake

Priprema:

Keks pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. Mikserom umutite neutralnu pavlaku, pa dodajte krem sir, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako tortu u frižideru nekoliko sati da se stvrdne, pa zatim poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading