PROSTO MORA DA VAM SE DOPADNE! Ako volite OVAJ slatkiš, njegova varijanta čizkejka će vas oduševiti
Uvek će biti moderan.
Snikers čizkejk
Sastojci:
150 g keksa
50 g maslaca
1 kašika meda
2 kašike kikiriki putera
2 „snikers“ čokoladice
300 g krem sira
150 ml slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
50 ml neutralne pavlake
Priprema:
Izmrvite keks i rastopite maslac, zatim pomešajte. Rasporedite po kalupu i utisnite prstima. Podlogu stavite u zamrzivač na pola sata. Umutite šlag, dodajte sir, maslac od kikirikija i med. Još jednom sve promešajte kako bi se sve sjedinilo, a potom dodajte čokoladice (koje ste prethodno isekli na kockice). Fil izlijte na podlogu, izravnajte je i sve vratite u zamrzivač na najmanje četiri sata. Za preliv, ugrejte slatku pavlaku i čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi, a zatim ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa potom prelijte čizkejk. Za dekorciju, iskoristite preostale čokoladne mrvice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OD SLATKOG NAJSLAĐE Čizkejk od nutele idealan za svako slavlje
Rođendan ne može proći bez njega!
POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!
Svi su oduševljeni!
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Čoko čizkejk je pravo kremasto zadovoljstvo
Brzo se sprema, odmah će biti na vašem stolu.
ZASLADITE SEBI POPODNE Remek delo od manga - bez pečenja
Prosto i jednostavno.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)