SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Savršena kombinacija kafe i čokolade.

SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

3 jaja

1 šoljica šećera

2 šoljice brašna

2 kašike kakaa

Za parfe:

4 kisele pavlake (720 ml)

200 ml slatke pavlake

1,5 šoljica šećera

250 g čokolade za kuvanje

2 kesice želatina

Za žele:

250 ml zaslađene skuvane kafe

1 kesica želatina

Priprema:

Umutite jaja i šećer da se dobije kremasta smesa, dodajte brašno i kakao, izmešajte i sipajte u podmazan kalup za torte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za parfe, umutite slatku pavlaku sa šećerom (ne previše čvrsto) i dodajte kiselu pavlaku. Umutite da se smesa ujednači, pa dodajte čokoladu istopljenu na pari. Izmešajte i dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešajte dok se fil malo zgusne. Na koru namažite smesu za parfe, pa stavite u frižider na pola sata da se malo stegne. Zatim preko sipajte smesu od kafe i želatina (koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice). Ostavite u frižideru preko noći u kalupu da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading