SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
Sastojci:
Za koru:
3 jaja
1 šoljica šećera
2 šoljice brašna
2 kašike kakaa
Za parfe:
4 kisele pavlake (720 ml)
200 ml slatke pavlake
1,5 šoljica šećera
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina
Za žele:
250 ml zaslađene skuvane kafe
1 kesica želatina
Priprema:
Umutite jaja i šećer da se dobije kremasta smesa, dodajte brašno i kakao, izmešajte i sipajte u podmazan kalup za torte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za parfe, umutite slatku pavlaku sa šećerom (ne previše čvrsto) i dodajte kiselu pavlaku. Umutite da se smesa ujednači, pa dodajte čokoladu istopljenu na pari. Izmešajte i dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešajte dok se fil malo zgusne. Na koru namažite smesu za parfe, pa stavite u frižider na pola sata da se malo stegne. Zatim preko sipajte smesu od kafe i želatina (koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice). Ostavite u frižideru preko noći u kalupu da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI UŽITAK U ČAŠI Kremasta poslastica gotova za 10 minuta!
Brzo rešenje kada vam se prijede nešto slatko.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
KOLAČ 7+7+7 Morate da probate ovo popularno kremasto čudo!
Kora natopljena rumom, fil od vanile i šlag, čine ovaj kolač savršenim.
ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)