SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
Sastojci:
Za koru:
3 jaja
1 šoljica šećera
2 šoljice brašna
2 kašike kakaa
Za parfe:
4 kisele pavlake (720 ml)
200 ml slatke pavlake
1,5 šoljica šećera
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina
Za žele:
250 ml zaslađene skuvane kafe
1 kesica želatina
Priprema:
Umutite jaja i šećer da se dobije kremasta smesa, dodajte brašno i kakao, izmešajte i sipajte u podmazan kalup za torte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za parfe, umutite slatku pavlaku sa šećerom (ne previše čvrsto) i dodajte kiselu pavlaku. Umutite da se smesa ujednači, pa dodajte čokoladu istopljenu na pari. Izmešajte i dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešajte dok se fil malo zgusne. Na koru namažite smesu za parfe, pa stavite u frižider na pola sata da se malo stegne. Zatim preko sipajte smesu od kafe i želatina (koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice). Ostavite u frižideru preko noći u kalupu da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI UŽITAK U ČAŠI Kremasta poslastica gotova za 10 minuta!
Brzo rešenje kada vam se prijede nešto slatko.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)