KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
Sastojci:
Biskvit:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
3 kašike mlake vode
Preliv:
100 ml mleka
1 kašičica ruma
Fil:
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
1 kašika gustina
800 ml mleka
250 g margarina
1 kesica šlaga
50 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 160 stepeni oko pola sata. Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga izbosti čačkalicom i preliti mlekom i rumom.
Fil: Umutiti žumanca, dodati brašno, šećer, gustin i 100 ml mleka. Smesu sipati u ostatak mleka koje je prokuvalo i kuvati uz mešanje 5-6 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Ostaviti se ohladi, pa dodati umućen margarin i dobro izmešati. Gotov fil namazati na biskvit. Pripremiti šlag po uputstvu sa kesice i premazati kolač. Odozgo narendati čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA KREMPITA Krckave kore od lisnatog testa, fil od vanile i šlag čine je najkremastijom poslasticom
Po ovom receptu dobićete veliku količinu kolača.
BRZ I JEFTIN SLATKIŠ Kolač od keksa koji se lako pravi, a lepo izgleda i ukus mu je fantastičan
Spreman je za jelo za pola sata.
SLATKIŠ ZA POŽELETI Parfe od čokolade i kafe, savršen kremasti desert
Savršena kombinacija kafe i čokolade.
VOĆNA FANTAZIJA Kolač sa dva fila i crvenim želeom oboriće vas s nogu!
Izdašan kolač koji se brzo napravi odličan je za porodična okupljanja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)