ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!

Vesna Vukadinović

15:00

Slatki kutak 0

Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Kora:

6 jaja

100 g brašna

100 g šećera

3 kašike kakaoa

1/2 praška za pecivo

1 kašika višnjevače

Fil:

300 g očišćenih višanja

400 ml slatke pavlake

1 štangla čokolade

Priprema:

Kora: Belanca čvrsto umutiti. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, izmešati kašikom i spojiti sa snegom od belanaca, takođe kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolati u krpu. Umutiti slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotati, poprskati višnjevačom, nafilovati umućenom pavlakom i poređati višnje. Urolati pažljivo i okolo premazati umućenom pavlakom. Ukrasiti rendanom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading